Ален Делон и неговата предана любов към животните

„Мислите ли, че моите кучета знаят, че аз съм Ален Делон? На тях им е все едно. Те ме обичат заради самия мен, без да знаят кой съм и с какво се занимавам. Точно както кучета обичат бездомниците, които се грижат за тях, без да ги интересува дали стопанинът им е принц или просяк.“

В младостта си Ален Делон носел куртки, за да му бъде по-удобно да сгрява бездомни кученца. В сегашно време френският актьор издържа пет приюта за бездомни кучета и котки. Делон живее в Швейцария и в имението му са и неговите домашни любимци.

Веднъж, научавайки,че в Пиринеите някакви си са залели с бензин и запалили куче, той изпратил там ветеринаря си ,а садистите дал под съд.  За пръв път в съдебната практика съдията разпоредил жертвата-пес на име Мамбо да присъства в залата на съда. И осъдили садистите.
Любовта на Ален Делон към животните съществува още от детството му. Той разказва, че първото му куче се казвало Гала.”Веднъж й се развиках и я ударих.
Тя седна,погледна ме и видях,че плаче.От тогава моите кучета се смеят. ””Винаги ме трогват бездомните кучета.На тях им трябва стопанин и им е все едно какъв е той.И на моите кучета им е все едно какъв съм и кой съм аз.На тях им е достатъчна обичта и те отвръщат на нея с пълна,безусловна и вярна любов.”
https://trud.bg/public/images/articles/2018-12/40-3_3134867773701213771_big.jpg
Ален Делон е член на Организацията за защита на животните. В имението му живеят осем кучета. Там се намира и гробището на всичките му бивши кучета,на брой 45.  В средата на кучешкия некропол си е построил лобно място и след многократни заявления официално е получил разрешение да бъде погребан там, когато настъпи часът му.
Той е такъв защитник на животните, че, когато се наложи,
е готов да пусне в ход средства и влияние,за да ги спаси.
Веднъж извикал вертолет, за да спаси котка с изтръгната лапа.Понастоящем тази тринога котка живее в имението му, както и трикрак заек.
https://webstage.bg/attachments/ckeditor/pictures-data/0003/6017/ORIGINAL-kucheta_za_men_sa_kato_bolni_detsa_na_koito_sadbata_e_otredila_10_godini_zhivot_alen_delon-7.jpg

Повече от десет години Делон не се снима в киното, взимайки доброволно решение завинаги да напусне снимачната площадка. „Аз обичам да ставам от масата, докато чиниите още не са прибрани”, твърди актьорът, който тази година ще навърши 86 години.

От години Делон живее в Женева, има двойно гражданство и е посветил цялото си време на животните.

Предпазлив е по отношение на хората, но храни безрезервна любов към опашатите. От малък расте обграден с домашни любимци и животът му съпътстват четириноги приятели. Първата му любима е доберманката Гала Веднъж актьорът се ядосва и я удря леко по гърба. Гала сяда, поглежда своя стопанин и… почва да плаче. „В този момент разбрах грешката си. Сега всички мои кучета винаги се усмихват”, разказва Делон пред швейцарски журналисти.

От години неповторимият изпълнител на Черното лале полага грижи за десетки животни в своето имение – здрави, болни, сакати, бездомни. Като истински хоспис. По едно време бройката на кучетата нараства до 35, после остават по-малко. А последното попълнение във фермата е заек с три лапи. Компания му прави и котка-инвалид, която също е лишена от един крак. Всъщност актьорът приютява всички животни, които може. Сега във вилата му на щастлив живот се радват 13 кучета. Едно от тях – сибирско хъски, е подарък от генерал Лебед. Почти толкова са и приютените бездомни котки.

„Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”, твърди Делон.

По време на референдума за осигуряване на адвокатска защита на животните в Швейцария Ален Делон става един от главните пропагандатори на кампанията. Актьорът, който въобще не се интересува от политика, за първи път ще гласува. Легендата на световното кино дори дава своето „лице” на Вадуазкото дружество за защита на животните.

Човекът сам се грижи за своите интереси: той има адвокат. Дори такива нищожни личности като Фурние и Дютрю (убийци и насилници на деца) по закон получават защитник! А защо животните да нямат право на адвокат? Ще ви кажа нещо банално: аз не разбирам защо едно измъчено живо същество трябва да бъде лишено от адвокат. За мен най-лош е този, който съзнателно принуждава животното да страдa, заявява пред журналисти Делон.

Преди време той разказа ужасяващата история на бездомния пес Мамбо, който бил запален жив от двама младежи в Пиренеите. Изпратих на мястото моя ветеринар. Тя успя да спаси кучето, разказа актьорът. – За първи път в съдебната практика съдията се разпореди кучето да присъства на процеса в залата. Представете си, неговите мъчители го бяха залели с бензин и подпалили, и всичко това – за забавление! Как може да се направи такова нещо? Ако това се беше случило пред очите ми, рискувах да прекарам остатъка от живота си зад решетките. Аз просто бих убил този, който се осмелява да направи подобно нещо. Дори животните се нападат едно друго само за храна, а не за развлечение.

Според Делон кучетата притежават по-малко недостатъци от хората. Човек може да бъде садист и дори нещо по-лошо. Животното не е способно на нищо по-лошо от това да се изпикае в лехата на градината. Кучетата са верни на своя стопанин и му даряват абсолютна любов, какъвто и да е той – бездомник, актьор или президент. А когато на Земята повече няма да има хора, ще останат животните. Навярно те ще бъдат по-щастливи без нас.

Facebook Comments Box