Интелигентните мъже са по-добри любовници от по-простоватите представители на силния пол

magnifisonz.com /

Перфектният мъж трябва да е дебеланко, който има склонност към алкохола и в свободното си време чете книги. Това показват последните изследвания на датски и американски учени, според които хората с наднормено тегло са истински тигри в леглото. В сравнение с кльощавите момчета пълните съпрузи издържат до 4 пъти повече на любовни ласки. Точната калкулация сочи, че средностатистическият дебеланко прави секс по 7 минути и 18 секунди, а по-слабият му колега доставя радост на жена си едва за 1 минута и 48 секунди. Освен това стана ясно, че представителите на силния пол, които обичат да четат, се справят по-добре в леглото от мачовците, които предпочитат фитнеса пред книгите.

Даже и да не сте открили перфектната половинка обаче, канадска компания вече пусна на пазара специален ДНК тест за домашна употреба, който ясно показва има ли сходство в характерите при една двойка или не.

https://i.pinimg.com/736x/f4/d8/53/f4d8535481f82f2fbe73926bf1dab5d3--reading-is-sexy-handsome-man.jpg

Докажете съвместимост

Специален ДНК тест, почти същият като този за бременност, може да установи дали една двойка има бъдеще или не. Устройството е предназначено за домашна употреба и на практика измерва съществува ли химия между двама души, дали става дума за обикновен флирт или за сериозна връзка. Резултатът се базира на комбинация от отчетени психологически и генетични фактори, става ясно от сайта на канадската компания производител Instant Chemistry

Според специалисти това е първият домашен тест, който стъпва на сериозна научна основа. Цената му е 164 долара. Всеки комплект съдържа три лакмуса. Един от тях отчита генетичните особености на двойката, като показва дългосрочната й съвместимост и химия.

„Чрез интензивни проучвания учените установиха, че удовлетворението от дългосрочна връзка се състои от две константи: вашата ДНК и човешката ви личност“, казва д-р Сара Сийбрук. „Науката зад нашия тест се основава на това изследване. Чрез комбинацията от биологични и психологически тестове можем да определим колко съвместими са двама души и да установим начини за преодоляване на различията“, допълва тя.

Комплектът съдържа и два биологични теста. Единият отчита удовлетворението от връзката, а другият – възможността за дългосрочна обич между партньорите.

https://peopledotcom.files.wordpress.com/2016/08/hot-dudes-600-1.jpg?w=600

Четящите са по-добри в леглото

Мъжете, които обичат да четат книги, са по-добри в леглото. Това сочат последните проучвания на Реймънд Мар, психолог в Университета на Йорк, и Кейт Отли, професор по когнитивна психология от Университета в Торонто. Според двамата учени хората, които са влюбени в книгите, подкрепят повече чуждото мнение и споделят различни интереси. Тези важни за една връзка социални умения се придобиват с книгите. Освен това всезнайковците са по-толерантни към всякакви капризи от страна на жената в спалнята. Нестандартните игри под завивките пък са им любими, защото харесват в живота им да се разиграват различни сюжети. От друга страна, книгите дават опит чрез чужди истории, които читателите наблюдават през различна призма. Преживяват стотици съдби и събират мъдрост и знание, обясняват теорията си психолозите.

Според тях редовните читатели проявяват по-голямо разбиране към партньора си. Освен това мъдростта и интелигентността са привлекателни черти. Човек, от когото можете да научите нови неща, е неустоим.

https://magnifisonz.com/wp-content/uploads/2018/08/Idealen-Liubovnik-reading_books-2.jpg

Сексът пристрастява като дрога

Мозъците на хората, пристрастени към секса, и на тези, зависими от наркотиците и алкохола, изглеждат по един и същи начин, сочат резултатите от ново изследване, цитирано от „Сайънс дейли”. Оказва се, че любовта и опиянението от уискито и дрогата въздействат еднакво на определени области от сивото вещество.

Учените отдавна подозират, че сексът и наркотиците възбуждат една и съща област от мозъка. За да потвърдят тази теория, британски лекари изследвали хора, които признават, че са пристрастени към секса. Екип от специалисти показал на запалени еротомани порнографски снимки и след това мозъците им били изследвани с помощта на функционален магнитен резонанс – технология, която позволява да се измерят нивата на кислорода в кръвта.

Резултатите от видеоснимките показали, че зоните от мозъка, активирани след гледането на порнографски снимки, са същите като тези, които се възбуждат при пристрастени към алкохол и наркотици пациенти.

Получените резултати не означават, че сексът предизвиква пристрастяване, но са поредното доказателство, че хората могат да привикнат по един и същи начин към правенето на любов или пиенето. Смята се, че един на всеки 25 възрастни е засегнат от тази зависимост. При някои пациенти даже може да се стигне до силно пристрастяване, смята ръководителката на изследването Валъри Вун от Кембриджкия университет.


Вероятно съществува връзка между любовта на мъжете към чашката и към жените

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *