Карлос Сантана на 71 години – „Бира, камиони и религия сега се продават навсякъде по света по една и съща схема“

magnifisonz.com /

carlos santana

Не е задължително да победим всички свои демони. Главното е да се борим с тях.

Дали си Сантана или Смит, мексиканец или евреин, католик или будист, на Бог не му пука за това.

Музиката реже по-надълбоко от ножа.

Никога не настъпва мир от падащи бомби.

Да бъдеш щастлив – това не е цел и не е придобито благо. Това е решение.

Гледайки хората, ангелите плачат, защото не им е достъпно това, което е достъпно на нас: усещането за момента.

Духовността е вода, в коята няма никакви примеси, а религиите са пепси, кока-кола вино или просто бира.

Добрата музика е като татуировка, нанесена направо на мозъка. След като си я слушал, вече не можеш да се отървеш от нея.

Винаги имам проблеми с медиите. Особоно когато им казвам, че искам да живея без трите „П“ – политици, преса, папа.

Музиката е баланс между мъжкото и женското начало. Жената е мелодия, мъжът е ритъм. Моята задача е да ги изпратя до леглото, където те ще са ангажирани да направят всичко естествено и нормално.

https://i.pinimg.com/564x/2a/50/2a/2a502ae8f4c103f9fca43fe3dd303ba1.jpg

Микрофон, китара, молив и всичко, което е в мен, използвайки ги за това да накарам хората да повярват в това, че божествена светлина има даже и в ДНК.

На човек по рождение му е дадена свободна воля е много по-силен от демоните и ангелите, понеже демоните са способни само да се бунтуват, а ангелите са способни само да се подчиняват.

Вашите бръчки може да покажат едно нещо – дали сте ядосан и раздразнен постоянно или постоянно се усмихвате.

carlos santana 2

 

Карлос Сантана е роден на 20 юли 1947 г. в Аутлан де Наваро, Мексико. Той е едно от седемте деца на Хосе и Хосефина Бараган. Когато Карлос е на 5 години, баща му, който е професионален цигулар, го научава да свири на цигулка. На 8 се прехвърля на китарата, след като семейството му се премества в Тихуана.

През 1973 г. се жени за Дебора Кинг. Имат 34 години брак и три деца – Салвадор, Стела и Анжелика. През октомври 2007 г. обаче Дебора подава молба за развод. През 2010 г. Сантана оповестява публично, че възнамерява да се ожени за Синди Блакман – барабанистка. Двамата сключват брак на 19 декември 2010 г. на остров Мауи.

https://i.pinimg.com/564x/51/0d/86/510d8635d9355e9de6138c9fd2a03fd1.jpg

Професионална кариера:

В края на 50-те Сантана свири в клубове с различни групи в Тихуана. През 1961 г. се мести в Сан Франциско, Калифорния. През 1966 г. прави своя дебют с новосформираната група Santana Blues Band. Дебютният албум на Карлос Сантана, носещ неговото име, излиза през 1969 г.

Сантана става изключително известен след представянето си на фестивала в Уудсток през 1969 г. Изненадващата му поява там е показана във филма „Woodstock“. Следващият му албум „Abraxas“ (1970) стига до първото място в класациите и от него са продадени повече от 4 милиона копия в световен мащаб. Три песни от този албум „Black Magic Woman“, „Oye Como Va“, и „Samba Pa Ti“ се превръщат в международни хитове. В следващия си албум от 1973 г. – „Love, Devotion, Surrender“ Карлос Сантана работи заедно с поета и гуру Сри Чимони и джаз китариста Джон Маклафлин.

След турне в продължение на няколко години, Сантана взима участие в първото американско-съветско музикално събитие „Rock’n Roll Summit“ през 1987 г. До този момент Сантана си е изградил имидж на социално ангажиран музикант и на съвестен член на обществото. Той застава зад много благотворителни каузи, някои от които са – San Francisco Earthquake Relief, Doctors Without Borders, Indigenous People Fund, Hispanic Media & Education Group, Amnesty International, LA Museum of Tolerance. През 1998 г. Карлос и съпругата му Дебора основават фондацията „Milagro“, която събира 1 800 000 долара в помощ на обществено онеправданите млади хора. Печалбата от албума си „Shaman“ от 2003 г. дарява за борба със СПИН.

За най-добър албум на Сантана се посочва „Supernatural“ от 1999 г. За него получава 11 награди „Грами“ и продава повече от 25 милиона копия. В този албум са включени хитовете „Smooth“ и „Maria Maria“. За него Карлос Сантана си сътрудничи с Роб Томас, Ерик Клептън, Уайклеф Жан и други музиканти. И след този албум той продължава съвместната си работа с известни изпълнители.

Кариерата му обхваща четри десетилетия. За това време Сантана се е доказал като мултикултурен изпълнител. Той съчетава множество различни музикални и етнически стилове и жанрове. В неговата музика латино, салса, блус, рок и афро-кубински ритми се смесват с елементи на джаз, фюжън и бийт. Стилът му е уникален и изключително разпознаваем. Както самият Карлос Сантана казва: „Още с първия акорд хората ме разпознават…“

Още за Карлос Сантана:

Често носи шапки на сценичните си изяви.

Една улица и площад в родния му град Аутлан де Наваро носят неговото име.

В световен мащаб са продадени повече от 90 милиона негови записи. Свирил е пред повече от 100 милиона души като цяло.

Има 6 братя и сестри – Антонио, Лаура, Ирма, Летисия, Хорхе и Мария.

Заедно с Майкъл Джексън държи рекорда за най-много получени награди „Грами“ за една година – 8.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *