Фрази на писатели за футбола. „В един футболен мач всичко се усложнява от присъствието на другия отбор“ Сартр

magnifisonz.com /

Световното първенство по футбол 2018 е двадесет и първото издание на Световната купа. Това издание на турнира се провежда в Русия през 2018 г., след като е избрана измежду кандидатурите на Испания-Португалия, Белгия-Холандия и Англия на 2 декември 2010 година. Това е първият път в историята, в който световно първенство ще се провежда в Източна Европа.

„Всичко, което със сигурност знам за морала и задълженията, дължа на футбола“ – Албер Камю.

„От десетилетия си играя с идеята да пиша за страничния съдия – концепция за човек (в последно време понякога и жена), който е периферен, необходим и недооценен“ – Джулиан Барнс.

„Арсенал“ са по-рехави и от пърхот“ – Майкъл Розен.

„5 дни труд, както се казва в Библията. Седмият ден е за Бог. Шестият е за футбола“ – Антъни Бърджес.

„ОК, публикуването на книга и пускането на филм по кината е нещо много хубаво, но победата на „Тотнъм“ над „Манчестър Юнайтед“ с 3:2 е безценна“ – Салман Рушди.

„Самият живот е футболен мач“ – Сър Уолтър Скот.

„След като толкова години като играч бях шокиращо пренебрегван от мениджърите на „Норич Сити“, стигнах до заключението, че едва ли някога ще бъда избран да играя за първия отбор“ – Стивън Фрай.

„Вратарят е самотният орел, мистериозният човек, последният защитник“ – Владимир Набоков.

„Влюбих се във футбола както впоследствие се влюбих и в жените: изведнъж, необяснимо и безкритично. Не помислих за болката и разрушението, които носят със себе си“ – Ник Хорнби.

Докато продължаваха да се трудят и плодят, другите им занимания не бяха от значение. Киното, футболът, бирата и преди всичко комарът изчерпваха интересите им. Не беше трудно да ги държиш под контрол. … Едни и същи мисли и крещят едни и същи лозунги, които безспирно работят, воюват.. “ – Джордж Оруел, „1984“

„Футбол – игра, в която всеки е наранен и всяка нация има свой стил на игра, който изглежда нечестен за чужденците“ – Джордж Оруел

„В един футболен мач всичко се усложнява от присъствието на другия отбор“ – Жан-Пол Сартр.

„Знам защо футболът предизвиква толкова голям интерес. Това е единственият спорт, който често се решава само от един гол, което прави така, че напражението във футбола е по-голямо от във всеки друг спорт“ – Мартин Еймис.

„Ръгби е игра за варвари, която се играе от джентълмени, а футболът е игра за джентълмени, която се играе от варвари“ – Оскар Уайлд.

„Челси“ вкараха два пъти, докато сърфирах в интернет. Моето напускане беше гениално тактическо решение, което Жозе Моуриньо не отбеляза“ – Роди Дойл.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *