Чък Норис на 78 години. „Ако познавате някого, който не харесва Чък Норис, няма да го познавате за дълго“

magnifisonz.com /

Карлос Рей „Чък“ Норис (на английски: Carlos Ray „Chuck“ Norris) е американски актьор. От 1989 година има звезда на Холивудската алея на славата.

https://i.pinimg.com/564x/21/19/07/211907a68149a29bd471604464a86ac0.jpg

Норис е роден в Райън, Оклахома, син на Уилма и Рей Норис. Баща му е бил механик, автобусен шофьор и шофьор на камион. Дядото по бащина линия (емигрант) и бабата по майчина линия са от ирландско потекло, докато бабата по бащина линия и дядото по майчина са индианци (чероки). Норис е кръстен на Карлос Бери – пасторът на баща му Има двама по-малки братя – Вийланд и Аарон (продуцент в Холивуд). Когато Норис е на 16 години, родителите му се развеждат и се мести в Преъри Вилидж, Канзас, а после в Торънс, Калифорния с майка си и братята си. Норис описва детството си като мрачно. Не е бил атлетичен, а стеснителен и посредствен. Другите деца му се подигравали заради неговия смесен произход и той си мечтаел да набие мъчителите си.

https://i.pinimg.com/564x/fe/6d/77/fe6d77758b23ba9394c7b7cdaa9191f9.jpg

Норис споменава в автобиографията си, че баща му имал сериозен проблем с алкохола и все едно го е нямало докато растял. Признава, че е обичал баща си, но не го харесвал. Все пак заявява, че е съжалявал за човека, защото „той си е бил просто такъв и изпускал много.“

https://i.pinimg.com/564x/13/bc/fc/13bcfc7c2ee11a78f355f8a3fade9d65.jpg

По-късно, през 1958 година, влиза във военновъздушните сили на САЩ, като въздушен патрул и е бил изпратен в базата Осан, Южна Корея. Там получава прякора си „Чък“ и започва тренировките си по Танг Су До (Tang Soo Do), което довежда по-късно до получаването на черен пояс в това бойно изкуство, и създаването на Чунк Кук До (Chun Kuk Do) („Universal Way“) стила. Накрая създава образователната асоциация United Fighting Arts Federation (Федерация на бойните изкуства) и „KickStart“ (известна преди като „Kick Drugs Out of America“ – Да изритаме наркотиците от Америка) – програма в началните и средни училища, насочена да даде на децата в риск основа в живота чрез бойните изкуства.

Норис е освободен от военна служба през 1962 година. Работи за корпорацията Нортроп (Northrop Corporation) и отваря верига от училища за карате, в които ходи и Чад Маккуин, синът на Стийв Маккуин.

Пътят към славата

 
Чък Норис през 1976 г.

Чък Норис е бил победен в първите си два турнира, давайки победата на Джо Люис и Алан Стийн и три мача на Международния карате шампионат на Тони Туленерс. Към 1967 година Норис се е усъвършенствал достатъчно, за да отбележи победи над състезатели като Люис, Скипър Мулинс, Арнолд Уркидез, Виктор Мур, Рон Марчини и Стийв Сандърс. В началото на 1968 година Норис претърпява десетата си и най-тежка загуба в кариерата си, загубвайки след неочаквано решение от Луис Делгадо. На 24 ноември 1968 година отмъщава за загубата си от Делгадо и така печели титлата в Професионалния карате шампионат за средна категория, която успява да задържи шест поредни години. През 1969 година печели тройната карате корона за най-много победи през годината и Боец на годината от списание „Черен пояс“.

Също през 1969 година прави своя дебют във филма на Дийн Мартин „Разрушителният екипаж (The Wrecking Crew) (1969)“.

През 1970 година по-малкият му брат Вийланд е убит във Виетнам. Норис по-късно посвещава филма „Missing in Action“ в памет на брат си. По време на демонстрация на бойни изкуства в Лонг Бийч, Калифорния, Норис среща бъдещия известен актьор с бойни изкуства Брус Лий. През 1972 година той участва във филмът „Пътят на дракона“ (озаглавен „Завръщането на дракона“ в САЩ), който се определя като началото на изгряването му като звезда. В Азия Норис все още е известен основно с тази си роля. През 1974 година Мак Куийн го подкрепя да започне актьорски уроци в MGM. Чък Норис се оттегля с карате рекорд 183-10-2.

https://i.pinimg.com/564x/32/6c/ef/326cefc878e3d3283c5363f975ecbc70.jpg

Първата „звездна“ роля на Норис е през 1977 година, в „Брейкър! Брейкър!“ и последвалите филми „Октагон“ (1980), „Око за око“ (1981), и „Самотният Вълк Маккуейд“, които доказват неговия потенциал за генериране на приходи.

През 1984 година участва в „Изчезнал по време на акция“ – първият от серия филми за спасяване на пленник по време на войната във Виетнам, който е бил продуциран от израелските братовчеди Менахем Голан и Йорам Глобус, и издадени от името на тяхната компания Канон Филмс (Cannon Films). Обратно на слуховете, Норис публично заявява че никога не му е било предлагано да играе като част от учителите от Кобра Кай Доджо във филма „Карате Кид“.

През следващите четири години Норис става най-ярката звезда на Канон Филмс с участия в осем филма, включително „Код на мълчанието“, „Делта Форс“ и „Файъруокър“, в който играе заедно с носителя на Оскар Луис Госет Джуниър. Много от споменатите филми са продуцирани от брат му Аарон, както и няколко от епизодите на Уокър, Тексаският рейнджър. През 1986 година се включва в продуцирането на анимационния филм на Руби Спиърс – „Карате командоси“.

края на 80-те години на миналия век компанията Cannon Films започва да губи известността си, а заедно с нея и звездата на Норис. По-късно Метро Голдуин Майър (MGM) купува фалиралите Cannon Films. Норис продължава да прави още няколко пренебрегвани филма, преди да премине към телевизията. През 1993 година той започва снимките на Уокър, тексаският рейнджър, излъчването на който продължава осем години по телевизия CBS, и продължава със силната подкрепата и по други канали, най-значимо по Hallmark Channel.

https://i.pinimg.com/564x/16/b1/a0/16b1a03667a42b5cd1f249e12c738c2e.jpg

В края на 2005 година Норис става обект на един интернет-феномен, познат като „Факти за Чък Норис“, които събират измислени, често абсурдни героични подвизи и черти за самия Чък Норис. Феноменът първоначално е започнал с „Вин Дизел факт генератор“, а фактите за Чък Норис са били създадени като вторичен продукт, често използвайки същите факти – като тези за Вин Дизел. С времето фактите за Чък Норис стават по-популярни от оригиналния генератор на факти за Вин Дизел. Норис е писал дори отговор на тази пародия на сайта си, че всъщност той не е обиден от тях и намира някои за доста забавни.

На 29 ноември 2007 година Книжарници Готам (Gotham Books), подразделението на Пингуин (Penguin USA) за издания за възрастни, издава книга, озаглавена „Истината за Чък Норис: 400 факта за най-великия човек на света“, която е базирана на „фактите“ за Чък Нори

https://i.pinimg.com/564x/6b/4c/29/6b4c29acc34be1f2812f1d7c929a92dc.jpg

Чък Норис е единствения човек, който е победил стена на тенис.
Бронираните жилетки се правят от брадата на Чък Норис.
Чък Норис унищожил Менделеевата таблица, защото за него съществува само елементът на изненада.
Чък Норис може да подпали тревата с лупа. През нощта…
Чък Норис може да победи Слънцето в пряк двубой по мигане.
Когато Чък Норис си бръкне в носа той наистина изкарва злато.
Чък Норис не чете книги.. той ги бие докато не му кажат всичко.
Бил Гейтс живее в постоянен страх, защото компютърът на Чък Норис може да забие.
Какъв е имейл адресът на Чък Норис в Gmail.com? – gmail@chucknorris.com
Когато Чък Норис играе на Монополи, той влияе на световната икономика.

https://i.pinimg.com/564x/e8/8e/7c/e88e7ce0d26fa7a0441260cf38d886c2.jpg

Когато Чък Норис се погледне в огледалото то се замъглява защото не може да има двама Чък Норис (или защото не иска да застава между двамата).
Когато Чък Норис прави лицева опора, той не избутва себе си нагоре ,а избутва Земята надолу.
Чък Норис може да изстиска пот от камък.
Няма бутон „ctrl“ върху клавиатурата на Чък Норис. Той винаги контролира нещата.
Чък Норис кара лука да плаче.
Ако напишеш в Google „Бият Чък Норис“ ще получиш нула резултата. Това просто не може да се случи.
Животът на земята е доказателство, че Чък Норис никога не се е ядосвал истински.
Само Чък Норис може да мисли вместо мозъка си!
Чък Норис използва шперплат за тоалетна хартия.
Четвъртия закон на Нютон: не се е*авай с Чък Норис.

https://i.pinimg.com/236x/9d/79/64/9d79645bfb3034c41a173320efeb2e09.jpg

Чък Норис не носи часовник. Той решава колко е часът.
Чък Норис е бил на Марс. Ето защо там няма следи от живот.
След доста разисквания по въпроса Труман реши да пусне атомна бомба над Хирошима отколкото да прати Чък Норис. Причината? Хуманност
Веднъж Чък Норис ритнал един кон в главата – така се появили жирафите.
Чък Норис може да глътне кубчето на Рубик разбъркано и да го изкара наредено!
Чък Норис може да запали огън, като търка две кубчета лед едно в друго.
Чък Норис може да хвърли „1“ с 2 зара.
Оригиналното заглавие на библията е: “Чък Норис и приятели”
Календара на Чък Норис преминава от 31 Март към 2-ри Април. Защото никой не се шегува с Чък Норис.
Чък Норис e построил пирамидите. Сам!

https://i.pinimg.com/564x/e4/87/58/e4875838fbad4a871aa9835a75499958.jpg

Чък Норис не е нито гей нито нормален – Той е какъвто си поиска.
Ако напишеш само Чък Норис на контролната си по литература изкарваш поне тройка.
Прометей дал огънят на хората, Чък Норис дал силата на джедайте.
Чък Норис не слага слънчеви очила, а слънцето си слага облаци, за да не му пречи.
Чък Норис е дал тази усмивка на Мона Лиза.
Не е особено известно, но всъщност има три страни на Силата – Тъмната, Светлата и Чък Норис.
Веднъж Чък Норис правил секс в каравана и малко семенна течност попаднала върху газовата бутилка. От тогава тази каравана се нарича Оптимус Прайм.
Преди да легне Торбалан проверява в гардероба си за Чък Норис.
Чък Норис не притежава мобилен телефон, той просто крещи.
Другите галактики съществуват, защото хората там се страхуват да живеят на една планета с Чък Норис.

https://i.pinimg.com/564x/59/d6/81/59d68175d22283bd2c924e32137ebe48.jpg

Чък Норис може да направи снежен човек от дъжд.
Исус е можел да върви по вода, а Чък Норис може и да плува върху суша.
Ако Чък Норис закъснява, времето започва да тече по-бавно.
Чък Норис има два режима: ходене и убиване.
Чък Норис използва нощна лампа, не защото се страхува от тъмнината, а защото тъмнината се страхува от Чък Норис.
Веднъж Чък Норис ударил човек в душата.
Чък Норис може да сглоби обратно счупено яйце.
Чък Норис може да си задържи въздуха девет години.
Бермудският триъгълник е мит. Там Чък Норис просто тренира ритник със завъртане.
Чък Норис е разбрал как члена му стане 30 сантиметра. Като си го прегъне наполовина.

https://i.pinimg.com/564x/74/1b/68/741b682d30c78ca74506e8113741778b.jpg

Чък Норис не спи. Той дебне.
Само Чък Норис може да пикае срещу вятъра.
Отговорът на вечният въпрос „Кое е първо? Кокошката или яйцето?“ е Чък Норис.
Само Чък Норис не обича Реймънд.
Чък Норис може да раздели атом. С голи ръце.
Ако познавате някого, който не харесва Чък Норис, няма да го познавате за дълго.
Чък Норис не ходи, той движи земята.
Чък Норис може да лети, защото гравитацията не се е*ава с Чък Норис.
Apple плаща по 99 цента на Чък Норис за всяка песен, която той слуша.
Чък Норис е единственият човек който може да прати по имейл ритник със завъртане.

https://i.pinimg.com/564x/15/a1/02/15a10261fe937a30c1698869a90e0f35.jpg

Чък Норис може да киха с отворени очи.
Не е съвпадение, че татуировката на лицето на Майк Тайсън и подметката на ботуша на Чък Норис са еднакви.
Чък Норис може да убие два куршума с един заек.
Чък Норис говори в режим 5.1 Dolby Digital Surround Sound.
Децата носят пижами на супергерои. Супергероите носят пижами на Чък Норис.
Знакът за инвалиди на паркинга, не означава, че това място е предназначено за паркиране на коли на инвалиди. Всъщност той указва, че мястото принадлежи на Чък Норис, и показва какво ще се случи ако някой паркира там.
Каубойските ботуши на Чък Норис са направени от истински каубои.
Единственото нещо, от което можем да се страхуваме е самият страх. Единственото нещо, от което страхът се страхува е Чък Норис.
Веднъж Чък Норис свалил фашистки изтребител, като се прицелил в него с пръст и казал „бааам.“

https://i.pinimg.com/564x/ea/54/1c/ea541c107bef5d3635d4e1f36d5cd2cf.jpg

Чък Норис не е надарен като жребец, жребецът е надарен като Чък Норис.
Обичайната жилищна стая съдържа 1242 предмета, с които Чък Норис може да ви убие, включително и със самата стая.
Не съществуват никакви раси – има само хора, които Чък Норис е пребил до различни степени на синьото и черното.
Когато Чък Норис падне във вода, той не става мокър – водата става чъкнорисова.
Чък Норис няма банкова сметка, той казва на банката колко пари му трябват.
Най-прекият път към сърцето на един мъж е чрез юмрука на Чък Норис.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *