Всички лъжат – анализ на базата на търсения в Google

Незабравим цитат от д-р Хаус или банална истина, изследване на търсенията в Google го доказва по недвусмислен начин: всички лъжат. Особено когато става дума за връзки и секс.

Американски учен и бивш анализатор на данни в Google, разполага с милиони търсения, които го доказват. В книгата си „Everybody Lies: What the Internet Can Tell Us About Who We Really Are“ – Сет Стивънс-Давидовиц разкрива изненадваща информация на базата на нещата, които хората търсят.

Стивънс-Давидовиц анализира информация от тъсачките, социалните медии и дори порно сайтовете. Той провежда и изследвания с помощта на звукозапис.

Някои от резултатите трудно могат да ни шокират. Например, само 25% от мъжете и 8% от жените признават, че гледат порно. Въпреки това, фактите говорят, че 66% от мъжете и 41% гледат порно редовно.

Има обаче и по-изненадващи статистики. Например, кое е най-популярното според търсенията оплакване на хетеросексуалните жените по отношение на техните партньори? „Защо гаджето ми не иска да прави секс с мен?“ Това търсене е два пъти по-разпространено от същото търсене от страна на хетеросексуалните мъже по отношение на техните приятелки.

„Това не означава, че два пъти повече мъже отказват секс на приятелките си в сравнение с жените. По-скоро причината е, че когато гаджето не иска секс, жените са по-склонни да се обърнат към Google, защото е по-изненадващо,“ пише Давидовиц.

„Защото популярната култура създава впечатлението, че мъжете непрекъснато искат секс. Но смятам, че данните показват, че мъжете, които избягват секса, са по-често срещано явление, отколкото традиционно се смята.“

Което ни води до друг любопитен резултат: Колко често всъщност хората правят секс? Много по-малко, отколкото твърдят. За да изчисли колко секс всъщност правят хората, Давидовиц се обръща към General Social Survey в САЩ, в което хетеросексуални мъже и жени отговарят на въпроса колко често правят секс и дали са използвали презерватив. Резултатите от това запитване предполагат, че жените като цяло използват 1,1 милиарда презерватива годишно. Мъжете използват 1,6 милиарда. А истината е, че годишно в САЩ се продават не повече от 600 милиона презервативи.

„Смятам, че в изследванията всеки преувеличава колко често прави секс, защото в днешната култура има голям социален натиск да правиш много секс и да не признаваш, ако не правиш толкова секс. И мъжете, и жените, са поставени под натиск да преувеличават.“

Други резултати крият малко изненади. Като например това, че мъжете са загрижени за размера на пениса си. При това сериозно загрижени. Данните от търсенията разкриват, че мъжете не само изпитват несигурност по отношение на размера си, но и че това се случа във всяка възраст. Едно от най-разпространените опасения по отношение на остаряването не са проблемите със сърцето или оплешивяването, а: „Ще стане ли пенисът ми по-малък с възрастта?“.

Колкото до жените, оказва се, че отвъд тревогите, че е твърде малък или твърде голям, размерът до голяма степен… не ги интересува.

Стивън Давидовиц смята, че данните от онлайн търсенията може да се ключови за разкриване на някои от най-грижливо скътаните истини за човечеството.

„Мисля, че има нещо много успокояващо в малката бяла кутия, където хората се чувстват доста комфортно да казват неща, които иначе не биха казали на никого: сексуалните си интереси, здравословните проблеми, несигурностите си. И използвайки тези анонимни общени данни, можем да научим много повече за хората, отколкото някога изобщо сме знаели.“

Източник: Uproxx

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *