Джуди Гарланд – Някъде, отвъд дъгата ( Somewhere, over the rainbow )

magnifisonz.com / 

Наричат я: „Любимката на Америка”. Джуди Гарланд е нейният артистичен псевдоним. Истинското име на гласовитата американска актриса и певица е  Франсис Едъл Гъм. Тя се ражда на 10-и юни 1922 г. Едва на 13 години талантливата малка дама сключва договор с Метро Голдуин Майер. Следват малки и епизодични роли.

  • Лана Търнър е хубаво момиче, но нейната компания е все едно да седиш в стая с красива ваза.
  • Бъдете първокласна версия на самия себе си, а не второкласна версия на някой друг.
  • Зад всеки облак има друг облак. Джуди Гарланд
Джуди Гарланд
Judy Garland in Presenting Lily Mars.jpg

Джуди Гарланд
Родена Франсис Етел Гъм

10 юни 1922 г.
Гранд Рапидс, Минесота, САЩ
Починала
22 юни 1969 г. (на 47 г.)
Челси, Лондон, Англия

Голямата и неугасваща звезда на Джуди обаче изгрява с филма „Магьосникът от Оз“ (1939 г.). Критици и публика са удивени от мощността и красотата на кадифения й топъл глас, а изпълнението й на песента „Отвъд дъгата“ се превръща в едно от най-вълнуващите за всички времена.

Гарланд става най-търсената актриса в целия свят. Известна е с бурния си любовен живот. Оставя след себе си 5 брака. Едно от децата й, което смело поема по стъпките й, е световноизвестната изпълнителка и актриса Лайза Минели. Тя прави също толкова шеметна звездна кариера като тази на майка си.

Великата Гарланд напуска сцената на живота на 22-и юни 1969 гoдина, едва навършила 47 години, съсипана от лекарства и наркотици. Нейният велокилепен глас обаче остава завинаги жив!

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *