Куче пази раненото си другарче под преминаващи влакове (видео)

magnifisonz.com /
История, взривила социалните мрежи, бе разказана във Фейсбук от украинеца Денис Малофеев, а удивителната случка е от Закарпатието…

За нея стана известно на 26 декември: в Украйна, в продължение на два дни, куче не се откъсна от ранената си приятелка, като я топли между релсите. За целта на песа му се е налагало да ляга върху релсите до нея и да пропуска над главите им преминаващите влакове.

По думите на Малофеев, той научил от приятели днес, че на релсите в с. Цегловка, недалече от гр. Ужгород, два дни между релсите лежат две кучета.

Когато украинецът пристигнал на място, се оказало, че едно от кучетата – женското – е ранено от влак и не е в състояние да се движи само. Неколкократните опити да бъде махнато животното от релсите завършват  с неуспех, тъй като неговият пазител – мъжкото куче, не допуска до приятелката си никого.

„В този момент видях приближаващият се влак и ми стана лошо. Чух сигнала на машиниста, а песът се приближи до раненото кучка, легна и си притисна в нея! Двете животи притиснаха глави в земята и влакът мина над тях!“, разказва в профила си във Фейсбук Малофеев.

„Песът е правил това две денонощия подред! Замислете се само!“, продължава той трогателния си разказ. „Той я е топлил две денонощия, за да не премръзне в студовете, и се е подлагал на опасност всеки път!!!Не знам как да нарека това – инстинкт, дружба, преданост. Знам едно – не всички хора могат така!!! Това е поучително за всички нас!“

Сега двете кучета са прибрани в приют и им се търсят стопани.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pnIokccIR-o

––––––––––––

Magnifisonz.com – всеки ден нови статии за култура и изкуство. Потърсете още на главната страница и в категориите. 

 

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *