Сбогом, принцесо Лея!

magnifisonz.com / Цитати на Кари Фишър (1956 – 2016)

carrie-fisher-2

„Спах с някакъв смотаняк. Надявам се, че е бил Джордж (Лукас). Друсах се прекалено много, за да си спомням“ – на въпрос от „Венити феър“ как е получила ролята в „Междузвездни войни“.

„Джордж (Лукас) дойде при мен на първия снимачен ден, погледна ми роклята и каза: „Не може да носиш сутиен отдолу“. Аз казах: „Окей, разбирам. Защо?“. А той: „Защото в Космоса няма бельо“. Честно ви казвам, беше адски убеден. Все едно е в бил в Космоса, разгледал го е и не е видял нито сутиени, нито гащички“.

„Ето защо според Джордж не можете да носите сутиен в Космоса: когато отидете там, ставате безтегловни. Дотук добре, нали? След това тялото се разширява, но сутиенът – не, така че ще се задушите от собствения си сутиен. Струва ми се, че това би бил фантастичен некролог. Към младите ми приятели – независимо как си тръгна, искам да съобщите, че съм се удавила в лунна светлина, задушена от собствения си сутиен.“
carrie-fisher-3
„Потърсих името си в „Гугъл“ без лубрикант. Не ви го препоръчвам“.

„Всичко подлежи на преговори. Друг въпрос е дали преговорите ще са лесни“.

„Да те е яд на някого е все едно да пиеш отрова и да очакваш той да умре“.

„Нищо не може да те подготви да се видиш изобразена като 25-сантиметрова кукла“.

„Няма момент, в който да си кажеш: „Добре, успяла съм, сега ще си подремна“.

„Каквото и да става, аз ще съм принцеса Лея. Ако се опитвам да получа хубава маса в ресторанта, няма да кажа, че съм авторката на „Поздрави от Холивуд“; ако искам да дам чек на някого и нямам личен документ, няма да кажа „Гледали ли сте „Когато Хари срещна Сали“? На гроба ми ще пише „Принцеса Лея“.

carrie-fisher-5

„Бяхме Хан и Лея през седмицата и Харисън и Кари през уикенда“ – за аферата си с Харисън Форд по време на снимките на „Междузвездни войни: Нова надежда“. За връзката им вървяха клюки от години, но едва десетилетия по-късно Фишър призна за нея. По онова време тя е била на 19 години, а Форд – на 32, женен и с деца.

„Понякога, за да стигнеш до Рая, трябва просто бавно да се отдръпнеш от Ада“ – из книгата Wishful Drinking, разказваща за проблемите ѝ с алкохола.

carrie-fisher-4

„Изненадва ме стигмата около психичните болести, особено около биполярното разстройство. По мое мнение трябва да си доста корав, за да живееш с маниакална депресия. Все едно да идеш в Афганистан (макар че в този случаи бомбите и куршумите да идват от самия теб). В някои моменти биполярното разстройство отнема цялото ти време и изисква сериозна устойчивост и смелост, така че ако живееш с тази болест и въпреки това успяваш да функционираш, би трябвало да се гордееш, а не да те е срам.“

„Нали знаете, че повечето болести имат симптоми – висока температура, разстроен стомах, втрисане и така нататък? Е, при маниакалната депресия симптомите са промискуитет, прекалено харчене на пари и злоупотреба със субстанции – а на мен това ми звучи като фантастичен уикенд във Вегас!“

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *