Доналд Тръмп – Без страст нямаш енергия, без енергия нямаш нищо

Доналд Тръмп  е американски бизнес магнат, автор и медийна личност, 45-и президент на САЩ. Роден е на 14 юни 1946 г. в Куинс, Ню Йорк.

ичност, 45-и президент на САЩ. Роден е на 14 юни 1946 г. в Куинс, Ню Йорк.

Той е президент и главен изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“. Доналд Тръмп е основател на „Тръмп Ентертеймънт Ризортс“, организация, която ръководи многобройни казина и хотели в целия свят. Неговият екстравагантен лайфстайл и маниер са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу „Стажантът“ (The Apprentice).

През септември 2010 г. Доналд Тръмп заявява, че „сериозно обмисля“ възможността да се кандидатира за президент на САЩ за 2012 г. На изборите през 2008 г. той поддържа кандидата на Републиканската партия Джон Маккейн, който губи от съперника си демократа Барак Обама.

Тръмп на предизборен митинг във Финикс, Аризона, август 2016

На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ през 2016 г. След предварителни избори Тръмп е избран за кандидат на републиканската партия. Негов основен съперник за президентския пост е Хилъри Клинтън.

Става вторият в историята кандидат за поста президент на САЩ от главните партии, който по начало е бил известен преди всичко като бизнесмен (първият е Уендъл Уилки през 1940 г.)

На президентските избори на 8 ноември 2016 г. Тръмп печели победата като си осигурява повече делегати, въпреки че получава по-малко гласове от кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън. Това е четвъртият подобен случай в историята на САЩ.

Тръмп е най-възрастният избиран за първи път президент на САЩ (70-годишен; подобрява рекорда на Роналд Рейгън, избран за първи път на 69 години).

ALL-STAR CELEBRITY APPRENTICE -- Live Finale -- Pictured: Donald Trump -- (Photo by: Virginia Sherwood/NBC)

 „Проблемът в днешно време е, че политиката е толкова мръсна, че стойностните хора не искат да се занимават с нея.“

„Никога не изпадайте в дългове за покриване на режийни и на нуждите за ежедневието. Взимайте кредити само за нещо, което ще ви донесе печалби.“

 „Без страст нямаш енергия. Без енергия нямаш нищо.“

 „Животът ми поднесе много ценен урок: този, който теб е предал веднъж, в трудни времена ще го направи отново.“

„Истинските бизнесмени никога не си позволяват да губят времето си, защото животът е прекрасен, но за жалост твърде кратък.“

 „Смятам, че неумението да дадете адекватен бакшиш е сигурен знак, че сте неудачник.“

 „За бизнеса е важен всеки долар и дори всеки цент. Ще го наречете дребнавост? Здраве да е. Винаги намирам време да сравнявам цените, независимо дали ще купувам автомобил или четка за зъби.“

 „Еднакво лесно, при това по-приятно, е да се мисли за милиони, вместо за хиляди.“

„Колкото повече е работата, толкова повече ще ви спохожда късметът.“

 „Няма по-престъпно за финансовото благосъстояние от това да имате страхотна идея и да се притеснявате да я реализирате.“

 „Хората ще те уважават, ако печелиш.“

 „Не стоварвайте върху плещите на децата си незаслужено богатство: то може да ги „парализира“, да ги обезкуражи и обезвери да работят усилено, за да постигнат своя успех в живота.“

„Ако се появят съмнения, просто вярвайте в себе си и приемете, че задължително ще успеете. Никой друг няма да го направи за вас.“

 „Ако се опитвате да балансирате между работата и удоволствията, откажете се. Направете работата си по-приятна.“

 „Има много начини да направиш кариера, но най-сигурният от тях е да се родиш в подходящо семейство.“

„За да успеете, разграничете се от 98% от населението на планетата. Ум, трудолюбие и премислени инвестиции тук също не играят. За да влезете в избраните 2% трябва да се научите да разрешавате неразрешими проблеми.“

 „Най-добре е да започнете да събирате пари за обучението на децата си в деня, в който се появят на бял свят. Дори и по-рано. Едно добро образование е скъпо, но е от съществено значение, за да се гарантира добър старт в живота.“

 „Трудни моменти се случват на всеки. Това е животът! И точно в трудните ситуации вие показвате какъв човек сте всъщност. Успява този, който умее да излиза от тях и да решава сложни проблеми – ето за това точно хората са готови да ви плащат много.“

„Лошият късмет може или да ви срине, или да ви направи по-силен. Вярвам в поговорката: „Това, което не те убива, те прави по-силен.“ Изпитвам голямо уважение към хора, претърпели неуспех, но намерили сили да се върнат в играта.“

 „Не правя сделки за пари. Имам повече, отколкото някога ще имам нужда. Правя го заради самото правене.“

trump-melania

Доналд Тръмп е баща на пет деца, а сегашната му съпруга Мелания Кнаус е трета по ред. Заплатата на Тръмп възлиза на 32 милиона долара (2007), а нетната стойност на богатството му възлиза на $1,6 милиарда (2009).

Доналд е четвъртото от пет деца на Фред Тръмп, богат строителен предприемач със седалище в Ню Йорк. Тръмп е силно повлиян от баща си в своята цел да направи кариера в сферата на недвижимите имоти. След като завършва бизнес училището Wharton към университета в Пенсилвания през 1968 г., се присъединява към компанията на баща си, „Тръмп Организейшън“.

Първите си бизнес сделки Доналд прави в „Тръмп Организейшън“ на 28-годишна възраст (1974 г.) в Манхатън. Той бързо става известен в града със самовлюбеното си отношение, но и с готовността за поемане на рискове. През 1980-те Тръмп обособява направленията на своите сделки с недвижими имоти – хотели и бизнес сгради в Ню Йорк Сити.

През 1977 г. се жени за чехкинята вана Зелничкова. От този брак се раждат синовете му Доналд Младши (р. 1977) и Ерик (р. 1984), както и дъщеря му Иванка (р. 1981). През 1992 г. се развежда.

Доналд реализира печалби в бизнеса с недвижими имоти: жилищната сграда Тръмп Уърлд Тауър, други бизнес и офис сгради, както и от хазарт в собствените му казина в Атлантик Сити, Ню Джърси и Флорида. През 1992 г. се налага да продаде авиокомпанията Trump Shuttle.

През 1993 г. се жени за Марла Мейпълс, с която имат една дъщеря – Тифани (р. 1993). През 1999 г. се развеждат.

Скоро след построяването на Тръмп Тауър в Манхатън той вече е считан за един от най-популярните богаташи в САЩ. Печели популярност със своето приятелско отношение към всички негови служители, независимо от тяхната позиция в рамките на компанията.

През март 2004 г. Доналд Тръмп е избран от американските граждани за най-обичан милиардер.

През 2005 г. Доналд се жени за словенката Мелания Кнаус. Доналд и Мелания имат син Уилям Барън (р. 2006).

През ноември 2005 г. „Ню Йорк Таймс“ издава книгата на Тимъти О’Брайън „Изкуството да бъдеш Доналд“, в която авторът твърди, че Тръмп не е милиардер, а просто мултимилионер. О’Брайън оценява активите му на 250 милиона. Тръмп отрича и го дава под съд.

През януари 2007 г. Доналд Тръмп получава звезда на Алеята на славата.

trump-melania-2

През септември 2015 г. Тръмп откупува дяловете на телевизия NBC и продава „Мис Вселена“ и „Мис САЩ“ на WME/IMG (агенция за търсене на таланти). Това се случва няколко месеца след като NBC отказва да предава „Мис САЩ“ и заявява желание да прекрати съвместната работа с Тръмп след неговите коментари за мексиканските емигранти по време на речта му, в която обявява кандидатурата си за президент.

От 8 януари 2004 г. в американския телевизионен ефир започва излъчването на риалити шоуто „Стажантът“ (The Apprentice), в което Доналд Тръмп търси ръководител за една от своите компании. Наричайки го „върховното интервю за работа“, той поставя задачи на кандидати, които се борят за работа в „Тръмп Организейшън“ с начална заплата от 250 000 щатски долара.

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *