Китай показва как ще дойде краят на света. Помислете, преди да си купите новият ненужен китайски боклук

magnifisonz.com / Автор : Екс Алкохолик

Снимки и видео, от един апокалипсис, за който Китайската държава от десетилетия взема неадекватни мерки.

Всички имаме китайска електроника в домовете си, китайски телефони, дрехи, клечки за зъби. Дори голяма част от мартениците от години са китайски. Това е положението и в целият останал цивилизован свят. Електронните отпадъци вече задминават като процент всяка друга категория. Голяма част от ненужните и опасни електронни отпадъци се връщат в Китай, където продължават да тровят почвата и съответно хората. Искате нов телефон, без да имате нужда, нови найлонови дрехи от извесна марка, които струват баснословна сума, спрямо реалната си цена за производство. По-голям телевизор, за да затъпеете по-ефективно, а и да похарчите излишни пари.

Най-могъщата и многобройна религия, тази на свръхпотреблението, в която аз и вие пряко и косвено участваме. Сектата с най-верни последователи. Храмовете на потреблението са пред нас – суперматкети, магазини за техника, онлайн магазини. И нещата в тази статия са, както косвено, така и пряко свързни с всеки, когото познавате. Емил-Мишел Чоран беше казал в една своя книга, че Европа ще загине не от липса, а от изобилие. И това е факт. 

Много биха казали – какво ни интересува това, с всички затворени фабрики в България. Това е грешка на китайската производствена политика, хиперпотреблението по света, безмозъчното пазаруване, огромното население на Китай. А не се ли замисляте, че сте част от това. Най-малкото Китай се намира на планетата Земя, където живеете и вие. А това се случва и в Южна Америка, още много места в Африка и Азия. Когато почвата предимно стане отровна, а пчелите почти или напълно изчезнат, ще разберете. А може да сме първото поколение, което ще види това.

Голяма част отровни китайски стоки се внасят в България. Почти всичкият чесън е китайски, млечнобял на цвят с големи скилиди, обработен с множество химикали в замърсена почва. По принцип, като го нарежете, след известно време леко позеленява. Много хора тази година казаха, че и туршиите им са получили от това зеленикав оттенък. Аз лично попаднах на подобен чесън, който изхвълих, и с много обикаляне по пазарите на едно място намерих български, който беше оставен от някаква баба за продан. Още, имаме евтини очила, направени точно от токсичната пластмаса, освен фалшивите стъкла, които ви развалят очите. Още много подобни китайски боклуци, от подобна пластмаса по магазинчетата за лев. Китай изнася и пълни с пестицити  много над нормата мед, пчелен прашец, плодове и зеленчуци, които се продават и в България. Не, че в българските масови агрокултури няма пестициди, но при китайските говорим за съдържание в пъти над това в родната продукция. 

Всички чакаха края на света 2012, с митовете за календара на маите. Всъщност това е истинското начало на края на света, като носител на живота, както и най-реалният край на човечеството.

Както казваше една графия, в една от частите на романа на Марсел Пруст „По следите на изгубеното време“ – „Китай ме притеснява.“. А тази поредица книги е писана между 1913 и 1927 година.

Китай не измерва данните за някои от най-рисковите замърсители на въздуха от страх, че това може да доведе до политически последствия. Също се отнаця и за редица неща – токсички отпадъци, химическа промишленост.

На училищата в Пекин  е наредено да отменят занятията на открито, тъй като замърсяването на въздуха в китайската столица се увеличи и вече е 35 пъти по-високо от безопасните нива.

Увеличаването на замърсяването е напомняне за много сериозните екологични проблеми, които има Китай.

Концентрацията на твърди частици във въздуха по-малки от 2,5 микрона в диаметър, или т.нар PM 2,5 (латиница – б.ред.), достига в южната част на Пекин 900 микрограма на кубически метър. Тези частици са особено опасни за белите дробове. Според Световната здравна организация концентрацията им не бива да превишава 25 микрограма на кубически метър.

Видимостта в много големи градове е само на няколкостотин метра и силуетите на сградите са обвити в мъгла.

Фотографии и видео от днешен Китай :

Снимка пред транспарант, също като селфи на човек, в подходящ ъгъл и оформена с филтри, която изглежда съвсем различна от действителността. От смога не се вижда почти нищо :

screen-shot-2016-11-18-at-13-53-13

Прибирали ли сте се така от работа:

2

Едно от множеството химически замърсявания, замръзнала река :

3

Не са малко и подобни случаи в Китай :

4

Петролно петно :

5

Добре дошли на плажа, тъкмо го почистват :

6

Ежедневният смог в големите градове :

7

8

9

11

12

13

14

15

Видео :

Facebook Comments Box

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *